FAQ

Hieronder vind je allerlei vragen die vaak gesteld worden door studenten die willen deelnemen aan onze minor. Wanneer je op het onderwerp van je vraag klikt krijg je de vragen te zien.

Aanmelding (3)

Voor het volgen van deze minor gelden dezelfde regels als bij andere minoren. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de aanmelding en het onderwijs in de eerste weken van de minor.  Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan de reis en het verblijf.  Deze kosten komen voor de rekening van de student.  Zie voor deze kosten het tabblad kosten.

Met vrijwel elke opleiding kun je deze minor volgen. Lees per projectland de mogelijkheden die er zijn en mocht je opleiding niet genoemd worden, neem dan contact met ons op.

Nee, entree voorwaarde is dat je de propedeuse en een semester in de hoofdfase hebt behaald.

Financiën (3)

De kosten zijn afhankelijk van vliegtickets, huisvesting, visum en levensonderhoud en verschillen per land. Je moet rekenen op een bedrag tussen  € 3500,– en € 4500,–.

Dit moet je NOOIT doen. Uitschrijving betekent dat je recht op studiefinanciering vervalt.

De kosten voor het volgen van deze minor zijn geheel voor de student. Er zijn enkele beurzen zoals Holland Scholarship. Meer info hierover vind je op de Windesheim website.

Lessen (1)

Ja. Lessen vormen een onderdeel van de minor en heb je nodig om je goed voor te bereiden op je project in het buitenland.

Overigen (1)

In vrijwel alle gevallen heb je inentingen nodig. De landencoordinator informeert je hierover, maar je kunt hierover ook contact opnemen met bijvoorbeeld je huisarts, de GGD of Meditel.. Let op dat inentingen niet vergoed worden via het basispakket ziektekosten (regelmatig wel wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten).

Reizen (3)

De landencoordinator informeert je over de procedure voor het verkrijgen van het visum.

Je kan ervoor kiezen om nog na de projectperiode enkele weken in de regio op vakantie te gaan. Let wel op dat de minor een terugkomdag heeft die verplicht is. Voor semester 1 is deze dag eind januari en in semester 2 wordt eind augustus een terugkomdag georganiseerd.

Nee, Windesheim boekt via een vast travel agency de reizen voor studenten en docenten.

Verzekeringen (1)

Wij adviseren onze studenten om in elk geval een goede annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten met een stagedekking. hou met het afsluiten van je verzekering dat je langer dan drie maanden weg bent.

Load More