Kosten

Kosten
Omdat ISD een minor van Windesheim is betaal je geen extra kosten zoals bijvoorbeeld bemiddelingskosten. De totale kosten voor het volgen van de minor ISD verschilt per projectland. Het leven in bepaalde projectlanden is relatief goedkoop;  terwijl het in andere landen duurder is.  De totale kosten bij de duurste projectlanden liggen rond de 5000 euro’s.  De landencoordinatoren kunnen per projectland een goede raming geven van de kosten. In deze kostenberekening zitten alle uitgaven inbegrepen: vliegticket, inentingen, visum, verzekering, transport in het land zelf, huur woonruimte, eten etc. Let wel op dat dit basis voorzieningen zijn en natuurlijk kunnen de kosten hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van de trips die je zelf doet in een land. In algemeenheid is wel vast te stellen dat mede door de corona de kosten zijn toegenomen.

In sommige gevallen kun je gebruik maken van een beurs. Studenten van Windesheim binnen de minor ISD kunnen, als ze aan de voorwaarden voldoen, een aanvraag indienen voor de Holland Scholarship. Ga voor meer informatie over deze beurs naar het International Office van Windesheim. Ben je geen Windesheimstudent? Informeer dan binnen je eigen hogeschool naar de mogelijkheden voor beurzen. Kijk ook op de website van het Nuffic voor actuele beursprogramma’s.

Verder heb je gedurende deze tijd recht op een uitwonende beurs. Schrijf je echter niet uit in Nederland! Ook kun je je OV-kaart en telefoonabonnement opzeggen. Dit levert geld op. Denk er aan om een zorgverzekering af te sluiten die inentingen vergoedt.