Suriname

Beste student,

Ik wil jou laten kennismaken met een unieke kans die jouw studie-ervaring naar een hoger niveau kan tillen. Heb je er ooit aan gedacht om een project in Suriname te doen tijdens jouw HBO-studie? Suriname biedt een inspirerende omgeving waarin jij jouw vaardigheden en kennis kunt ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd een waardevolle bijdrage levert aan de lokale gemeenschap.

Waarom zou je kiezen voor Suriname? Ten eerste is Suriname een smeltkroes van culturen, een plek waar je kunt leren over diverse manieren van leven en denken. Door te werken met lokale gemeenschappen en organisaties, kun je de sociale, economische en culturele uitdagingen van het land aangaan. Dit is een unieke kans om jouw kennis en vaardigheden toe te passen in de echte wereld en waardevolle ervaring op te doen op het gebied van internationale ontwikkeling.

Daarnaast biedt Suriname jou de mogelijkheid om betrokken te zijn bij projecten die gericht zijn op grote mondiale vraagstukken, zoals klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. Het ongerepte regenwoud en de rijke biodiversiteit van Suriname zijn van cruciaal belang voor het behoud van ons milieu. Door te werken aan projecten in Suriname kun jij bijdragen aan het behoud van deze unieke omgeving en meewerken aan duurzame praktijken die de lokale gemeenschappen ten goede komen.

Bovendien biedt Suriname jou de kans om jouw vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen in een echte internationale context. Door samen te werken met mensen uit verschillende achtergronden en culturen, vergroot je jouw begrip van complexe ontwikkelingsuitdagingen. Dit is een onschatbare ervaring voor jou als toekomstige professional in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

We hebben een breed scala aan projecten beschikbaar in samenwerking met organisaties in Paramaribo, de bruisende hoofdstad van Suriname. Of je nu een technische, sociale, economische of creatieve studie volgt, er is vrijwel altijd een potentiële opdracht die aansluit bij jouw opleiding. Je kunt ons overzicht van opdrachten bekijken op deze website, en als jouw opleiding er niet tussen staat, neem dan gerust contact op met onze landencoördinator. We streven ernaar om voor elke HBO-student een passende en boeiende opdracht te vinden.

Dit prachtige land heeft naast aan je projectwerken allerlei geweldige plekken die perfect zijn voor jou als student.  Laat me je enkele fantastische suggesties geven:

1. Paramaribo: Houd jij van een bruisende stad met een levendige sfeer? Dan is Paramaribo jouw place to be! Jij kunt dwalen door de historische binnenstad, genieten van de indrukwekkende houten gebouwen en je onderdompelen in de lokale markten. Hier kun jij je laten inspireren door de rijke geschiedenis en de moderne vibes van de stad.

2. Brownsberg Natuurpark: Ben jij een natuurliefhebber in hart en nieren? Dan is het Brownsberg Natuurpark de ultieme bestemming voor jou! Trek je wandelschoenen aan en verken de adembenemende wandelpaden, ontdek watervallen en geniet van het weelderige regenwoud. Hier kun jij je laten betoveren door de overweldigende schoonheid van Moeder Natuur.

3. Galibi Natuurreservaat: Voor degenen onder jullie die gepassioneerd zijn over natuurbescherming, mag een bezoek aan het Galibi Natuurreservaat niet ontbreken. Hier kun jij getuige zijn van de unieke ervaring van bedreigde zeeschildpadden die hun eieren leggen. Door deel te nemen aan nachtelijke excursies, kun jij deze majestueuze wezens van dichtbij zien. Het is een once-in-a-lifetime ervaring die jij absoluut niet wilt missen.

4. Berg en Dal: Ben jij een avontuurlijke student die houdt van actie en spanning? Dan is Berg en Dal dé plek voor jou! Hier kun jij kajakken, ziplinen en wandelen in het prachtige regenwoud. Laat jouw adrenaline stromen terwijl jij geniet van de adembenemende omgeving en nieuwe hoogten bereikt. Dit is de ultieme bestemming voor de avonturier in jou.

5. Commewijne Plantages: Wil jij graag de rijke geschiedenis van Suriname ontdekken? Bezoek dan de plantages van Commewijne! Hier kun jij de oude plantagehuizen verkennen, meer te weten komen over de slavernijgeschiedenis en ontspannen tijdens boottochten over de Commewijnerivier. Het is een kans om het koloniale verleden van Suriname van dichtbij te ervaren en jouw kennis te verdiepen.

6. Nieuw Nickerie: Heb jij behoefte aan een ontsnapping naar het platteland? Reis dan naar Nieuw Nickerie in het westen van Suriname! Hier kun jij het landelijke leven ervaren, de lokale landbouw en visserij ontdekken. Bigi Pan is de plek waar je naar toe moet, helemaal als je van vogels houd.

Dus waar wacht je nog op? Grijp deze unieke kans aan om jouw horizon te verbreden, waardevolle ervaring op te doen en een verschil te maken in de wereld. Suriname wacht op jouw talent en inzet!
Heb je nog vragen mail dan de landen coördinator, Eric Gouma.

DE PROJECTEN:


Hieronder vind je info over de verschillende projecten die we hebben in Suriname. Voor studenten van elke studie zijn er mogelijkheden en mooie projecten. Meer info over de projecten kun je verkrijgen via het contactformulier op deze website of door een mailtje te sturen naar de Landencoördinator Eric Gouma via e.j.gouma@windesheim.nl

Alle projecten hebben eigen websites en facebookpagina’s. Het is verstandig om daar ook op te kijken.

In het onderstaande overzicht staan mogelijke opdrachten voor jouw
door op de naam van de opdrachtgever te klikken kom je op de website of facebook pagina terecht van die organisatie

 OpleidingOpdrachtgeverThema
1SWSaga Interproject Thema’s uitwerken: Bak vol waterBlije dansende kaaiman  
2SWSaga Interproject Thema’s uitwerken voor dove en slechthorende kinderen
3PaboBGOSTools ontwikkelen voor taalbeheersing
4PedagogiekBGOSDocenten leren omgaan met kinderen
5BMRStichting Onderwijs der EGBS                     Onderzoek waarom aanmeldingen van MBO school (financiële dienstverlening) achterblijven . Plan maken voor werven leerlingen
6PaboStichting Onderwijs der EGBS                     Bewegend leren is op een twee tal scholen geïntroduceerd. Opdracht nu: effect meten en eventueel bijstellen docenten begeleiden / trainen
7SWKennedyschool   Ouders van de dove kinderen kunnen vaak geen gebarentaal. Reden?  Stimuleren dat die ouders het wel gaan leren/toepassen
8SWStichting Prasoro voor het kind in nood  Groepsleidsters leren omgaan met kinderen die emoties en of agressief zijn.
Het herkennen van gedrag  
9SWStichting Prasoro voor het kind in nood  Groepsleidsters de basis van SW bijbrengen
gesprekstechnieken aanleren
10ChemieCentrum voor Landbouwkundig Onderzoek SurinameOnderzoek naar samenstelling grond bij mangrovebossen
11SWAcademisch Ziekenhuis Paramaribo  Ze willen vertrouwenspersonen op de afdelingen van het ziekenhuis inzetten. Hiervoor moet het nodige nog uitgezocht en bepaald worden.
12SWDe stem    Volgt.  In kader van verslaving
13ROM / VerkeerskundePolitieHelpen de verkeersveiligheid te verbeteren
14HBO rechtenDienst Dermatologie Er zijn veel buitenlandse sekswerkers die in het land zijn. Ze hebben geen verzekering waardoor ze niet geholpen kunen worden.  Onderzoek naar rechten en wetten in Suriname met betrekking tot die groep
15BMR + verpleegkundeDienst Dermatologie Verbetering tussen de afstemming van de diverse afdelingen.  Protocollen werkprocessen
16BMRDienst Dermatologie Ontwikkelen van een verdienmodel voor de dienst/ in de markt zetten
17SW/pedagogiekSaga Interproject Ontwikkelen van twee tal opvoed spellen.
18ICTSaga Interproject Updaten van twee websites
19LogopedieBetheldaja  Volgt
20VerpleegkundeBetheldajaVolgt
21SWBetheldaja  Voor de afdeling extra murale zorg, samenwerking met de ouders bestuderen en verbeteren2
22IPOBetheldaja  Alternatief voor douchebrancard ontwerpen
23BouwkundeBetheldaja  Transitieplan maken van gebouwen en inrichting
24HRMBetheldaja  Arbeidscontracten evalueren en verbeteren.  Oproepcontract-tijdelijk contract-contract voor onbepaalde tijd
25LogopedieMytylschoolJuf en kind helpen, kind praat niet door Glut1-deficiëntie  syndroom
26BMRPater Ahlbrinck StichtingStichting SuDoBe (doven behartigen) helpen met het opzetten van de organisatie rollen plannenmaken.
Meehelpen met het opzetten van een gebarentolk opleiding
27MediaSaga Interproject Filmpje over het dagschool van Prey Skoro en een promofilmpje

                                         

S