Aanmelding

Heb je interesse in de minor ISD? Verzamel dan eerst informatie over de verschillende projecten. Bezoek de ISD voorlichtingen (zie hiervoor voorlichtingen). Deze voorlichtingen vinden vaak enkele weken na de start van het semester plaats. Lees de beschrijvingen op deze site, vraag info aan de landencoördinator, praat met docenten van je opleiding die verantwoordelijk zijn voor begeleiding van ISD-studenten, neem contact op met studenten die er al geweest zijn en bezoek de informatie – avonden.
Vraag ook advies aan je studiebegeleider. Wat vindt hij / zij ervan dat je deze minor wil gaan volgen? En mocht je er niet uitkomen neem dan contact op met de minorcoördinator Peter Smid, P.Smid@windesheim.nl of minor-ISD@windesheim.nl
Het kan zijn dat je na de voorlichtingen nog specifieke vragen over een project hebt. Je kunt dan het beste contact opnemen met de landencoördinator:

  • Eric Gouma (Suriname): E.J.Gouma@windesheim.nl
  • Metsje Krol (Gambia): m.krol@windesheim.nl
  • Jannie Lensen (Bali): j.lensen-botter@windesheim.nl
  • Peter Smid (Zuid-Afrika): P.Smid@windesheim.nl
  • John ter Horst (Cambodja): G.ter.horst@windesheim.nl
  • Nienke van Uitert (Panama): n.van.uitert@windesheim.nl
  • Chiel van Dijk (Roemenië)  c.van.dijk@windesheim.nl

    Wanneer je algemene vragen hebt over de minor kun je het beste contact opnemen met de minorcoördinator: Peter Smid: P.Smid@windesheim.nl

Uiteindelijk maak je een top 3 van projectenlanden. Het kan voorkomen dat we niet je eerste keus kunnen volgen. Dit is afhankelijk van de instroom en expertise in een bepaald project.

Informatie

Voor informatievragen stuur je een mail naar het algemene mailadres van de minor: minor-ISD@windesheim.nl

Let wel op dat veel informatie te vinden is op deze website. Daarnaast is er twee keer per semester een voorlichtingsbijeenkomst waarbij je kennis kunt maken met alle projecten.

Aanmelding: brief en registratie in Mobility Online
Ben je enthousiast? Is het wat voor jou? Dan kun je jezelf aanmelden. Dit doe je door een sollicitatiebrief met een CV te schrijven en jezelf te registreren in Mobility online. In de brief verwoord je je motivatie en geef je aan waarom je denkt dat jij hiervoor geschikt bent. Geef duidelijk aan waarom een bepaald project en land jou aanspreekt! Geef in je brief ook het project of land van je 2e en 3e keuze aan. Houd er rekening mee dat je in sommige landen soms aan meerdere projecten kunt werken. Met uitzondering van de projecten in Suriname schrijf je deze brief plus CV in het Engels. Wat wij ook vragen is een positief advies van je studiebegeleider. De brief, CV en het advies van je studiebegeleider ga je uploaden in het mobility online systeem. Voor Windesheim studenten hierbij de link naar mobility online. Studenten buiten Windesheim gebruiken deze link naar mobility online. Mocht je vragen hebben over deze registratie, stuur dan een mailtje naar het algemene mailadres van de minor: minor-ISD@windesheim.nl

Mocht je nog niet kunnen registreren in Mobility Online, omdat bijvoorbeeld je semester er nog niet in staat, dan kun je in eerste instantie je brief en CV naar ons mailadres sturen: minor-ISD@windesheim.nl . Je dient dan wel in een later stadium te registreren in Mobility Online.

In je brief moet duidelijk zijn voor welke periode jij kiest: september – januari (eerste semester) of februari-juni (tweede semester). Wanneer je kiest voor het eerste semester moeten de brieven uiterlijk 1 juni binnen zijn. Voor semester 2 geldt een deadline van 1 december.
Weet je al zeker dat je de minor wilt volgen? Meld je dan eerder aan! Hoe sneller wij weten dat je mee wilt hoe eerder wij jou een advies kunnen geven.

Gesprek
Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Tenzij je naar Suriname wil, worden deze gesprekken in het Engels gevoerd. De landencoördinator of een docent die goed op de hoogte is van het project voert met jou het gesprek.
Dit interview duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. In dit gesprek bespreken we je motivatie, je verwachtingen en visie op samenwerking en culturen. Op basis van dit gesprek bepalen we of je geschikt bent om de minor te volgen. Bij geschiktheid plaatst de landencoordinator jou in een project van het desbetreffende land en registreert dit in het mobility online systeem. Vervolgens ontvang je een mailtje om meerdere gegevens te registreren en in te stemmen met de code of conduct. De landencoordinator stelt uiteindelijk de definitieve groep vast. Dit gebeurt meestal rond 15 mei (voor semester 1) en rond 15 november (voor semester 2).
Pas nadat je te horen hebt gekregen dat je geplaatst kan worden, is het noodzakelijk dat je bij de minorinschrijving de minor ISD kiest.

KOM studenten
Ben je geen student van Windesheim? Dan gelden in principe dezelfde regels voor wat betreft de aanmelding als bij Windesheim studenten. We hebben veel positieve ervaring met kies op maatstudenten. Bij KOM studenten is het van belang om tijdig de procedure van aanmelding te doorlopen. Mocht je meer informatie willen hebben dan kan je het beste contact opnemen met de minorcoordinator: Peter Smid, P.Smid@windesheim.nl
Nadat je te horen hebt gekregen dat je geplaatst kan worden, moet jij je via Kies op Maat aanmelden. Zie hiervoor: https://www.kiesopmaat.nl/modules/chw/SBET/134804/

Voor kies op maat studenten geldt dat zij zich eerst moeten registreren op mobility online en de procedure van aanmelding doorlopen, voordat zij via de Kies op Maat website zich kunnen aanmelden voor de minor en een leerovereenkomst kunnen downloaden. Let op: tot 27 mei kunnen KOM studenten de leerovereenkomst downloaden. Daarna is inschrijving voor ISD-instroom semester 1 2022/2023 voor KOM studenten niet meer mogelijk.

Van belang is dat de leerovereenkomst tijdig in ons bezit is, zodat je als kies op maat student toegang kan krijgen tot de Windesheim systemen.

Code of Conduct

Studenten die toegelaten zijn tot de minor moeten de code of conduct ondertekenen. Hieronder zie je het document: